Atgal

Kaip tinkamai pasirinkti logistikos partnerį?

2024 02 22

Kaip tinkamai pasirinkti logistikos partnerį?

Tiek pradedantiems verslininkams, tiek jau kelerius metus besisukantiems šioje srityje neretai kyla daug klausimų, kai tenka priimti sprendimus, galinčius lemti produkto kokybę. Vienas daugiausiai diskusijų sukeliančių – logistikos partnerio pasirinkimas. Šiandien rinkoje šios paslaugos pasiūla itin gausi, todėl pradėjus ieškoti naujo ar pirmojo pervežimų partnerio, gali kilti daugybė abejonių. Kaip nepasiklysti plačiame logistikos pasaulyje ir tinkamai pasirinkti įmonę, kuri užtikrintų sklandų ir laiku atliekamą pristatymą ir gilintųsi į kelionių efektyvumą bei kuro sąnaudų mažinimą?

Efektyvus transporto valdymas

Ieškodami ilgalaikio, patikimo ir produktyvaus partnerio, dėmesį turėtumėte atkreipti į keletą svarbių faktorių. Vienas daugiausiai lemiančių – inovatyvios transporto valdymo sistemos diegimas. Pirmenybę teikite įmonėms, kurios savo veikloje naudoja tokį sprendimą – pastarasis padeda efektyvinti visą kelionės procesą.

Transporto kontrolė užtikrina daugybę svarbių detalių kiekvienos kelionės metu. Bene svarbiausia kiekvienam savo prekes pristatančiam verslininkui yra greitis ir kaina – tuo ir pasirūpina maršrutų optimizavimo funkcija, kuri analizuoja kiekvienos kelionės duomenis ir siūlo įžvalgius pakeitimus. Planuojant maršrutus išsyk matomi optimaliausi pasiūlymai – ieškomi kuo mažiau kliūčių turintys keliai, o kartu siekiama mažinti ir sunaudojamo kuro kiekį.

Savo ruožtu borto kompiuterio duomenų nuskaitymo funkcija leidžia patogiai stebėti transporto judėjimą, pakitimus ir galimas kliūtis, o kuro kontrolė sumažina nesklandumų, galinčių kilti dėl neatsakingai paskaičiuoto maršruto ir kuro lygio santykio, riziką.

Žinoma, gali atrodyti, kad tokia transporto kontrolė daugiau privalumų suteikia būtent vežėjo pusei, tačiau iš tiesų nauda yra abipusė. Pasirinkdami logistikos partnerį, kuris naudoja inovatyvią valdymo sistemą, galėsite naudotis tiksliai surenkamais duomenimis ir analizuoti kiekvienos kelionės išlaidas. Galėsite analizuoti kintantį kelionių efektyvumą ir kartu su vadybininku ieškoti dar geresnių sprendimų ateičiai. Kartu su šia analitika taip pat turėsite galimybę greitai pasiekti visus reikiamus dokumentus, nes iš duomenų bazėje vos per akimirksnį galima pasiekti važtaraščius, sąskaitas – faktūras bei kitus reikalingus duomenis.

Kitų klientų atsiliepimai

Svarbu nepamiršti, kad transporto kontrolė renkantis logistikos partnerį nebūtinai yra lemiantis faktorius. Nors įprastai šias sistemas diegia atsakingai į savo veiklą bei klientą žvelgiančios įmonės, pasitaiko atvejų, kuomet lūkesčiai ne visada būna pateisinami, o tokiu atveju abi pusės patiria nuostolių. Būtent todėl prieš priimdami galutinį sprendimą ir pasirašydami sutartį su viena konkrečia logistikos įmone, būtinai skirkite laiko atsiliepimų skilties analizei. Svarbu paminėti, kad savo internetinėse svetainėse įmonės įprastai talpina tik teigiamus atsiliepimus, todėl perskaičius pastaruosius gali susidaryti ne visai teisinga nuomonė. Būtinai peržvelkite Google skilties atsiliepimus apie jūsų pasirinktą partnerį – dėmesį skirkite naujausiems, iki vienerių metų senumo komentarams – anksčiau palikti gali būti nebeaktualūs dėl besikeičiančio kolektyvo ar darbo specifikos. Jei turite galimybę, pasikalbėkite su kitais verslininkais, kurie galėtų pasidalinti gerąja patirtimi – kartais paprasčiausi patarimai gali lemti bene geriausius sprendimus.