Atgal

Visa jūsų produktų kelionė per logistikos valdymo sistemą

2024 02 15

Visa jūsų produktų kelionė per logistikos valdymo sistemą

Dažnai gabendami produktus verslininkai susiduria su įvairiausiomis problemomis – vėlavimais, nekokybišku ar nesaugiu pristatymu, lemiančiu prekės pažeidimus, didelėmis sąskaitomis dėl neefektyvaus kuro naudojimo ir dar daugybe kitų neigiamai verslą veikiančių faktorių. Tam, kad produktų kelionė būtų sklandi ir sėkminga, būtina pasirūpinti keletu žingsnių – rasti patikimą logistikos partnerį ir produktų tiekimo grandinėje įdiegti patogią, lengvai naudojamą bei produktyvią transporto valdymo sistemą.

Efektyvus maršrutų planavimas

Kiekviena sklandi produktų kelionė turėtų prasidėti kruopščiu maršruto planavimu – kiekvienas verslininkas nori, kad prekės ne tik pasiektų galutinį tašką kuo greičiau, bet ir pati veikla kelionės metu patirtų kiek įmanoma mažiau išlaidų, o visi veiksmai būtų kuo efektyvesni. Planuoti maršrutus ypač patogu pasitelkiant inovatyvią transporto valdymo sistemą su didele duomenų baze. Pastaroji turėtų apimti tokias detales kaip mokami keliai, pavojingi kelio ruožai, kelių apribojimai ir nuolatiniai remonto darbai. Naudodami patogų FleetMaster planavimo įrankį ir specializuotą žemėlapį, pritaikytą sunkvežimiams ir jų vairuotojams, vadovai gali be vargo suplanuoti efektyviausius maršrutus, kurie leidžia išvengti nepatogumų keliuose. Be to, toks supaprastinimas gerokai palengvina darbą ir vairuotojams – šie savo planšetėse išsyk mato aiškų ir optimalų kelią tikslo link, o važiuojant sistema analizuoja dabartinį ir anksčiau jau naudotus maršrutus bei siūlo įžvalgius pakeitimus, kartu pateikdama ir naują galimą trukmę bei kainą. Tai suteikia vadovams galimybę priimti pagrįstus sprendimus, skatinant maršruto planavimo efektyvumą ir ekonomiškumą.

Kuro sąnaudų mažinimas

Taip pat daug klausimų verslininkams kelia ir kuro sąnaudos. Pastarosios lemia bene didžiausias išlaidas kelionės metu, ko pasekoje dažnai tenka ieškoti kone ribinių sprendimų, mažinti pristatymo srautus ar net atsisakyti kai kurių maršrutų. Tam, kad mažinti veiklos apimčių nereikėtų, tereikia pasirūpinti produktyviais sprendimais, galinčiais ženkliai sumažinti ir kuro sąnaudas. Jau minėta maršrutų planavimo sistema turi ir kitą privalumą – ieškodama geriausių ir pigiausių kelionės sprendimų, kartu ieško ir mažiau kuro reikalaujančių variantų. Sistema atsižvelgia į transporto priemonėje esantį degalų kiekį ir ieško maršruto, kuriame vairuotojas, esant būtinybei, galėtų patogiai pasipildyti kuro baką neinvestuojant daug papildomo laiko. Įdiegus kuro kontrolės sistemą taip pat kur kas lengviau tampa valdyti su juo susijusias išlaidas bei galimus pažeidimus. Savo ruožtu ekonomiško vairavimo funkcija taip pat gilinasi į vairavimo efektyvumo niuansus ir suteikia ypač naudingų įžvalgų apie degalų suvartojimo modelius – atsižvelgiant į tai, ieškoti efektyviausių sprendimų tampa dar lengviau.

Profesionalumas ir abipusis patogumas

Įdiegus inovatyvią transporto valdymo sistemą, sukuriamas abipusis patogumas tiek tiekėjui, tiek prekės gavėjui. Patogi ir paprastai valdoma sistema suteikia galimybę nuodugniai analizuoti visus su kelione susijusius faktorius – kuro išlaidas, borto kompiuterio duomenis, maršrutų planavimo niuansus, o greitai ir lengvai pasiekiamos sąskaitos, važtaraščiai ir kiti dokumentai leidžia gavėjui greitai ir lengvai susipažinti su pristatytu kroviniu. Be to, prireikus pakartotinai gauti prarastus ar per klaidą nepateiktus dokumentus, ši sistema leidžia tai padaryti akimirksniu. Taigi, FleetMaster transporto valdymo sistema suteikia galimybę patogiai ir paprastai sekti visą produktų kelionę bei užtikrinti visapusį jos efektyvumą.